• ↓
  • ↑
  • ⇑
 
23:50 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Все пропало!

Поинтересовалась сегодня у специалиста, как правильно читается китайское имя Hui. Так вот, мои дорогие извращенцы, читается оно как ХУЭЙ.

Но не все так плохо. То же самое слово - хуэй - в Тайланде используется в значении "сосет" (sucks, плохой).

11:26 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Если к вам пришли незванные гости и сели за ваш стол без приглашения, а вы человек застенчивый, и сказать им прямо «Идите отсюда на...!» вы не можете, то просто положите рядом с их тарелкой вот такую салфеточку.

05:38 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Какой бы стыдобищей вы ни занимались, главное — это быстро сляпать под свое дело сайтик и начать себя раскручивать как основателя нового движения.

Некто Марко Манрикез занимается тем, что шарится по помойкам и готовит себе еду из найденных там продуктов. Он называет себя фриганом (freegan) и считает, что его стиль жизни способствует защите окружающей среды. В своем интервью для сайта lifehacker.com он говорит, что начал рыться в помойках три года назад, находил там много полезных предметов для жизни, а также изумлялся, сколько хороших, съедобных продуктов люди выбрасывают. Эта выброшенная еда должным образом не перерабатывается в компост, поэтому наносит вред окружающей среде. Он говорит, что магазины и частные лица оборзели уже от своей покупательной способности и выбрасывают еду задолго до того, как она испорчена. Такого рода выброшенные продукты вполне можно употреблять в пищу.

Очень мило с его стороны превратить себя в механизм по переработке помоечной еды в удобрения, но затягивать в свою копрофагию других под лозунгом заботы об экологии — это мерзко.

Насколько я наслышана о реалиях жизни бомжей, все дельные помойки обычно охвачены и распределены, поэтому, озаботившиеся кризисом и экологией, могут получить серьезных звездюлей от "кураторов".

20:43 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Из серии "Где они сейчас?"

Нарисованная змея из Маленького Принца, начав со шляпы, так и продолжает лопать все подряд:


09:31 

Посмотрите обязательно ))

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Пишет Невани Имад:

“Использование современных 3D инструментов позволили нам показать “истинные” события, происходящие за 3 секунды битвы между двумя самцами выхухоля перед спариванием, так как никто еще этого не видел.”




URL записи

23:40 

Caramel Suck

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
While I am usually competent in the kitchen and can whip up some tasty treats, I had a disaster on Thursday. For a potluck I decided to make brownies with homemade caramel on top. I had never made caramel before, so this was a new adventure for me.

The caramel recipe calls for: sugar, water, lemon juice, and then heavy whipping cream, vanilla, and salt. As I was boiling the sugar, water, and lemon juice I decided to run next door to my ex's house and give him the lemon juice back since the sugar mixture had quite a while to go before it was going to be the right color. However, the ex got me distracted and was talking to me and I forgot what I was doing. Then I remembered and darted home, thinking there could still be hope. Unfortunately, I had burnt the sugar. So without thinking, I dumped it into the sink, on top of everything.. Yes, sugar HARDENS, so I had this nasty hardened burnt sugar all over everything. So I start scrubbing it off and I ran my finger across an edge of the hardened, crystallized sugar and it hurt. I looked at my thumb and I sliced it open and was bleeding because of my attempt to make caramel! Never have I cut myself on food before...

However, the brownies did end up a success because after cutting my finger open, I bandaged it up, and began again. But I have learned that I am super dangerous in the kitchen. I usually burn myself without doubt, now I cut myself on my ingredeints.


@темы: food - caramel, mishap - burnt food, mishap - cuts and bruises

09:13 

Кипон - маленький желтенький интерактивный робот

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Некто Марек Михаловски занимается разработкой роботов, которые могут танцевать под музыку и распознавать лица и реагировать на них.

Вот так:


Офсайт разработчика: www.cmu.edu/robou/

Кипон танцует под барабан:
читать дальше

Под музыку:
читать дальше

А вот его типа принесли на кастинг:
читать дальше

07:57 

Найдено у Радуловой

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
У собаки - просто админская буддийская выдержка.



Котенок по кличке "Авитаминоз"


08:04 

HOLY FRUITCAKE, BATMAN!

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Even if someone has never made a fruitcake before (and until this afternoon, I counted myself in that group), they can understand it takes a great deal of time, effort, and expense re ingredients to make a fruitcake.  Why someone would *bother* is another story, but my reasons were that (1) I was determined to make a moist and tasty fruitcake using quality ingredients instead of the garbage offered at the grocery store, and (2) I am too poor this year to afford much in the way of Christmas presents, so cookies and cake were to be my presents instead.

Having said that, I absolutely should have known better than to try to get the frelling thing out of the pan before it was completely cooled down.

Here's a few pictures of the aftermath. 

After literally HOURS of work in the kitchen today, here is the result of my attempt at an Apricot Fruitcake; just out of the oven, looking all pure and perfect (sob!)
Apricot Fruitcake1

Then, not so much.
Apricot Fruitcake2
It came out in two big, falling apart pieces, and then a bunch of little bits.  I managed to make it look not so *very* bad for this picture, but it is actually pretty messy and this was supposed to be a Christmas present, so of course I wanted it to be perfect.

The pan it came out of details the extent of the damage.  It doesnt look like it, but there is nearly a cupful of ruined fruitcake crumbs.
Apricot Fruitcake3

In my (only) defense, I was trying to unmould it before it had completely cooled, so I could marinate it with some coconut rum, to make it taste even yummier.

Ah well, I console myself with the thought that I was going to cut it into four pieces anyway, once I poured a nice glaze onto it.  They will just have to be a bit smaller, or oddly shaped now, to avoid the worst of the mess.  I really did want a glamour shot of the thing first, though! 
Ah well, time to eat the evidence very tasty crumbs now...



@темы: food - cakes

11:29 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр

08:19 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Я к арту и фентези отношусь очень прохладно. Но работы Эндрю Гонзалеса - это что-то совершенно неземное.

yemanja.jpg - upload images with Picamatic

офсайт

посмотреть процесс создания работ

Xvarnah.jpg - upload images with Picamatic Oracle.jpg - upload images with Picamatic UnioMystica.jpg - image uploaded to Picamatic

amore_lg.jpg - Picamatic - upload your images Summoning1.jpg - upload images with Picamatic

О художнике

читать дальше

Обычно этот виженари арт - это редкостная бесвкусица, забитая штампами в виде свечений во лбу, йоговских поз, видов космоса и дрочерства, плохо прикрытого фиговыми листочками ньюэйджа. А вот у Гонзалеса вышло что-то такое необычное. Эльфы - не эльфы, ангелы - не ангелы. Мне кажется, это из гусеницы киберпанка (такой грязной, с пятнами ржавчины, в противогазе и с полуразложившимся хвостом) вылупились прекрасные... бабочки - не бабочки... инопланетяне вылуплись.

19:04 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
В одном оздоровительном жж сообществе пост:

У меня некоторые проблемы с эрекцией, в diary.ru рекомендуют попробовать попить Левитру.

Это где у нас такие советы дают?

20:27 

instant whatttt?

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр

my siblings were home alone one day and decided to cook some instant noodles. so they did and they left the water and noodles to boil and watched the tv for awhile. little did they know that the water evaporated and started to burn the noodles. by the time i came back, the house was full of smoke and what was left of the noodles were just really brown and hard stuff!!!! talk about instant disaster! 




@темы: food - instant, mishap - burnt food

07:59 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Добавлен новый смайл, который можно использовать для написания своего е-мейла в постах и комментариях (вместо @):

info:doggy:diary.ru

Находится в Зверушках.

:doggy:

09:42 

Дэсу?

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
(лифт; снято на мобильник)

IMG_1458.jpg - image uploaded to Picamatic

08:20 

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Очаровательный ресурс: starosti.ru/ - обзор русских газет начала прошлого века.

Советую обратить внимание на раздел брачных объявлений )) Если они настоящие, то в дореволюционной России не зазорно было студенту проситься взамуж за состоятельную тетеньку в летах, а мужчине уточнять желаемый доход своей избранницы. Дамы тоже не отставали, и напрямую предлагали себя старичкам в обмен на содержание.

Ну и остальные разделы тоже веселые. Один цикл статей про бритых старух чего стоит ))

Если вы ежедневно пользуетесь метро и сносно читаете по-английски, то советую заглянуть в блог о лондонской подземке:
london-underground.blogspot.com/

08:38 

Продублирую у себя

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
Завершился конкурс @Собакожабы.

Скажу сначала слов о появлении нашей @Собаки. Три года назад мы проводили конкурс на оформление дневниковой футболки, и вот этот эскиз eggog'a стал прототипом симпатичного существа, которое теперь сидит в правом верхнем углу служебных страниц.

На конкурс пришло больше двухсот работ. Посмотреть все работы можно тут. Определить победителей было реально трудно.

Итоги:

1-е место: Adepta Sororitas за серию убойных, высококачественных работ (посмотреть)


2-е место: Roldo за герб дневников:



3-е место: ~Mirani~ за подкравшийся сзади звиздец:




Призы админских симпатий (150 дайрублей):

.NeoSaturn


Zookie


morlin staub


Классный вышел конкурс!
Напоминаю, что все конкурсные работы можно посмотреть ЗДЕСЬ.



01:09 

sticky mess of pecans

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
I tried
Crockpot Pecans

3 cups pecan halves
1 egg white, slightly beaten
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon cayenne (or more)
1 cup Splenda granular, sugar substitute

Put the pecans in crock pot. Add the egg white
and stir until the pecans are evenly coated.
In a bowl, stir together the cinnamon, salt,
cayenne, and Splenda. Pour the mixture over the
pecans and stir until they're evenly coated.

Cover the crock pot; set on low, and let it cook
for 3 hours, check periodically and stir.
If the nuts aren't dry by the end of the 3 hours,
uncover the crock pot, stir, and cook for another
30 minutes until dry. Store in an airtight container.
this morning because it is just getting cold, and man did they sound nice. Got the recipe from [info]what_a_crock community.
Such a nice thought.

Well.....I would recommend checking on them after oh...about and hour. Otherwise you end up with very smelly, very sticky, very smokey, very burnt pecans that are painfully stuck to the bottom of your crock pot.

I currently have the poor thing on low with water and dishwashing liquid trying to 'warm' them off. It is the nastiest looking soup of a mess you've ever seen. I do hope I can get my crock-pot clean again.


@темы: food - cookies, mishap - burnt food

21:35 

Thanksgiving 1997

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
I was at my dads' house for thanksgiving. My step mom was there, as were my grandparents.

Dad decided to make the stuffing. So he put it in a baking dish, and when it was done he took it out of the oven. It smelled wonderful, but as he left it on the stovetop, it took a smell of burning for us to realize that the burner (it was dumb and electric) was on.

So dad went running into the kitchen, put on some oven mitts, and lifted the casserole dish to inspect the bottom for damage.

He deemed everything okay, and as he turned to leave the kitchen, the dish and all of the stuffing in it EXPLODED. My grandmother freaked out, dad had some glass stuck to his clothes, but other than that, everything was fine.

Had he checked the dish for a bit longer, it could've shattered in his hands and blinded him for life.

For his birthday that year, Gram gave him a pyrex baking dish that would never shatter, and a pair of goggles.


@темы: food - thanksgiving

21:28 

Cake Mix Catastrophe

Арлоло, админота,
администратор
и админотавр
The worst experience I ever had with cooking was about 10 years ago, when I was 14. I had wanted to surprise my parents when they got home from a long day of work and shopping, so I decided to make them a chocolate fudge cake.

Naturally, as I hadn't had much experience making cakes by that time, I was nervous about making it from scratch, so I used a cake mix, thinking there was no way it could go wrong. I did everything as it said on the packet - right temperature, preheated, batter mixed just right, into the right size and type of pan, everything exact, and popped it into the oven, setting the timer. When the timer beeped, I did the usual skewer test, and the skewer came out perfectly clean, with only a teeny crumb where it had gone through the top of the cake. Yay! So I left it on the counter to cool and waited for my parents to come home.

An hour later, we had finished dinner (takeout from the local diner) and were ready for dessert, so I carried the cake, in its tin to show I made it, into the living room and set it on the cake stand, flipping the little spring to open the springform surround. Pulling the sides apart to remove them, I had to dodge out of the way as a tidal wave of still-warm chocolate pudding poured out of the centre of the cake all over the table. Somehow, the entire outside of the cake had cooked, sides, base and top but only about half an inch in, after which the centre was still completely liquid. We never did figure out what happened, especially as we re-checked everything and I had followed the rules to the letter.


@темы: food - cakes

Стучитесь! И вас откопают (≖‿≖ ;)

главная